Увод

Увод

Овај сајт је о Бранки Милић, мојој мајци која је већ 12 месеци у притвору у спушком затвору (Црна Гора) без правно ваљаног доказа за оптужбе које јој се стављају на терет.
Сви захтеви за укидање притвора због непостојања притворског основа до сада су одбачени, са правно неутемељеном аргументацијом.
Ово тврдим полазећи од сврхе закона као документа који конкретно и прецизно одређују међуљудске односе па стога слободна судијска процена не може бити толико субјективна да се оглушује о примену истих принципа одлучивања када се ради о истим законским категоријама. Говорим о чињеници да се више од половине оптужених у случају „државног удара“ налази на слободи.

Поменуте околности, заједно са медијским клеветањем кроз које пролази а које је атак на презумпцију невиности, представљају терор  на чијем примеру се брутално демонстрира одсуство гаранција људских и грађанских права и слобода на територији Црне Горе али и на територији Републике Србије.

Као њена ћерка и становник Србије, који се већ дуже време осећа небезбедним услед злоупотребе правног и управног система од стране појединаца којим злоупотребама је погођена егзистенција моје породице, дужна сам да као друштвено одговорно лице јавно изнесем чињенице у вези са овим дешавањима.

Важно је написати и нагласити да овај сајт нема политичку позадину нити представља политичку агитацију, нисам припадник нити симпатизер ни једне политичке партије.

„ Од слободног човека се не може направити роб, јер је слободан човек слободан и у затвору “ – Платон